Easy cheesecake stracciatella |
Cheesecake je jeden z mojich najobľúbenejších dezertov a aj keď tu už jeden podobný recept mám, tento cheesecake je jedenoduchý na prípravu aj suroviny. Takže ak je ešte niekto taký, kto cheesecake neskúšal upiecť, takýto tvarohový hravo zvládne každý :)
Ingrediencie:
- 200g sušienok
- 100g masla
- 250g jemného tvarohu
- 250g ricotty alebo syru philadelphia
- 2 vajíčka
- 80g kryštálového cukru
- nastrúhaná kôra z jedného citróna
- 1 vanilkový lusk (môže byť vanilkový cukor)
- 2PL hladkej múky
- posekaná čokoláda (podľa chuti)
Postup:
Vymastíme si tortovú formu, dno môžeme vystlať aj papierom na pečenie. Sušienky si rozmixujeme alebo rozdrvíme v mikroténovom sáčku. Zmäknuté maslo pokrájame na menšie kúsky a spolu s rozdrvenými sušienkami ručne vypracujeme cesto. Zmes vysypeme do formy a rukou utlačíme na dno. Sušienkový základ utlačíme aj po bokoch torty.
Tvaroh a ricottu metličkou alebo mixérom na malých otáčkach zmiešame s celými vajíčkami, kryštálovým cukrom, vanilkou(semiačkami, ktoré sme z lusku vybrali), 2 lyžicami preosiatej múky a citrónovou kôrou.Nakoniec pridáme čokoládu a zamiešame.Plnku nalejeme na sušienkový základ a dáme piecť na 160° približne 50-60 min. Na spodok rúry môžeme dať hlbší plech naplnený aspoň 1cm vody,aby cheesecake nepopraskal (treba si odskúšať, mne nepopraskal keď som vodu nedala).
Po hodine pečenia, rúru vypneme a cheesecake necháme ešte aspoň polhodinu zavretý v rúre. Nakoniec ho vyberieme, necháme volne vychladnúť a odložíme do chladničky najlepšie na celú noc.
Vymastíme si tortovú formu, dno môžeme vystlať aj papierom na pečenie. Sušienky si rozmixujeme alebo rozdrvíme v mikroténovom sáčku. Zmäknuté maslo pokrájame na menšie kúsky a spolu s rozdrvenými sušienkami ručne vypracujeme cesto. Zmes vysypeme do formy a rukou utlačíme na dno. Sušienkový základ utlačíme aj po bokoch torty.
Tvaroh a ricottu metličkou alebo mixérom na malých otáčkach zmiešame s celými vajíčkami, kryštálovým cukrom, vanilkou(semiačkami, ktoré sme z lusku vybrali), 2 lyžicami preosiatej múky a citrónovou kôrou.Nakoniec pridáme čokoládu a zamiešame.Plnku nalejeme na sušienkový základ a dáme piecť na 160° približne 50-60 min. Na spodok rúry môžeme dať hlbší plech naplnený aspoň 1cm vody,aby cheesecake nepopraskal (treba si odskúšať, mne nepopraskal keď som vodu nedala).
Po hodine pečenia, rúru vypneme a cheesecake necháme ešte aspoň polhodinu zavretý v rúre. Nakoniec ho vyberieme, necháme volne vychladnúť a odložíme do chladničky najlepšie na celú noc.
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára