10. júna 2015

Semifreddo s čokoládou

Mrazený čokoládový dezert



Semifreddo v preklade polomrazený, je ideálny dezert na horúce letné dni. Táto špecialita je niečo medzi penou a zmrzlinou. Môžeme si ho dopredu pripraviť do mrazničky a prekvapiť tak aj nečakanú návštevu výborným dezertom. Semifreddo sa dá pripraviť v rôznych formách a miskách (tortová, srnčí chrbát, zmrzlinová) a podľa toho aj variabilne servírovať do pohárov ako zmrzlinu alebo jednoducho na tanier s ovocím, čokoládou, orieškami...



Ingrediencie:
  • 225g mascarpone
  • 350 ml šľahačkovej smotany
  • 25g práškového cukru
  • 50g posekanej čokolády
  • 2 PL jemne mletej kávy
  • ovocie, orechy...









Postup:

Mascarpone vyšľaháme so smotanou, cukrom, a mletou kávou až kým nám nevznikne hladký, tuhý krém (pokiaľ pridávam ovocie, kávu vynechám).
Potom do krému ručne zamiešame postrúhanú čokoládu (alebo nakrájané ovocie ako na 1.obrázku).
Zmes preložíme do mraziacej nádoby a dáme do mrazničky minimálne na 3 hodiny.
Pred podávaním naložíme čokoládový dezert napríklad do zmrzlinových pohárov a ozdobíme ovocím, strúhanou čokoládou, šľahačkou...





Dobrú chuť!







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára