Berliner Luft torta
Úžasná tortička z dvoch pečených plátov z dvoch vrstiev (trené cesto s bielkovým bezé alebo snehom) a výdatnou medzivrstvou šľahačkového krému obohateného o jahody. Obe cesta sa pečú spoločne bohato posypané mandľovými lupienkami. Torta je jemná a zároveň príjemne chrumkavá vďaka pečeným mandľovým plátkom na samom povrchu aj pod vrstvou náplne.V časopise Dortománie bola uvedená pod názvom Berliner Luft ale možno ju niekto pozná aj pod názvom Hansen Jensen torta alebo Torta Georga Hamiltona. Určite treba vyskúšať. Mňam!
Ingrediencie:
- 4 vajcia
- 100 g masla
- 250 g krupicového cukru
- 125 g hladkej múky
- 1/2 balíčka PDP
- 1 PL mlieka
- 1 balíček vanilkového cukru
na posypanie:
- 100g mandľových lupienkov
plnka:
Krajší z upečených korpusov ešte teplý vyberieme z formy a dlhým nožom rozrežeme na 8-12 dielov. Druhý necháme v celku, vychladnutý vložíme naspäť do formy a natrieme ho celou plnkou.
Plnku si pripravíme vyšľahaním smotany so stužovačom, do ktorej nakoniec už bez šľahania pridáme nakrájané ovocie. Náplň prikryjeme druhým plátom rozdeleným na kúsky a dáme do chladničky stuhnúť.
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára