Múka nahradená pudingom
flourless birthday cake |
Tortový korpus sa dá pripraviť aj bez múky, stačí ak máte doma puding, v podstate akejkoľvek príchute a ak sú rôznej farby a príchute o to lepšie. Túto narodeninovú tortu som upiekla z 3 rôznych príchutí- malinová, čokoládová a vanilková. Plnka stracciatella z mascarpone a šľahačka+ jahody. Ozdobená čerstvým ovocím. Torta bola dosť veľká,vysoká, robená na priemer 26cm, takže kto chce menšiu, určite stačí aj polovičná dávka.
Ingrediencie:
Na korpus jednej príchute budeme potrebovať:
- 4 vajíčka
- 5 PL práškového cukru
- 4 PL oleja
- 2 PL vody(pri čokoládovom, 1PL pri ostatných)
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
na plnku:
- 500g mascarpone
- 500 ml šľahačkovej smotany
- cukor podľa chuti
- 100g horkej čokolády do stracciatella plnky
- kyslejší džem napr. višňový
- jahody cca 300g do torty + ovocie na ozdobu
Všetky 3 korpusy sa piekli zvlášť a rozkrojili sa na polovicu.
Postup:
Na cesto si oddelíme bielka od žĺtkov. Žĺtka s cukrom vyšľaháme do penista. Pridáme 4 lyžice oleja a vodu. Potom pridáme 3 pudingové prášky zamiešané s kypriacim práškom a všetko dobre vymiešame. Nakoniec ručne pridáme bielky. Takto pripravené cesto vylejeme do tortovej formy s rozmermi 26cm a dáme piecť 20 minút na 170°. Potom rúru stíšime na 150° a pečieme ešte ďalších 15-20 minút.
Postup zopakujeme aj pri ďalších 2 príchutiach.
Vychladnuté torty prekrojíme na polovicu (spolu teda 6 plátov piškóty) a naplníme.
Plnka z mascarpone:
Mascarpone spolu s cukrom(cca 1PL) a so smotanovou šľahačkou vyšľaháme, pridáme nasekanú čokoládu na kúsky a zľahka ju zamiešame do plnky.
Tortu som plnila v takomto poradí:
Na korpus rovnomerne natrieme trochu plnky, poukladáme nakrájané jahody, prikryjeme druhým plátom, ktorý natrieme višňovým džemom, navrstvíme plnku, opäť zakryjeme korpusom a postup opakujeme. V jednotlivých vrstvách, kde som poukladala jahody,som už džem nedávala, ale pokiaľ máme menej plátov torty, môžeme dať ovocie všade, alebo aj džem, prípadne ho úplne vynechať...
Postup:
Na cesto si oddelíme bielka od žĺtkov. Žĺtka s cukrom vyšľaháme do penista. Pridáme 4 lyžice oleja a vodu. Potom pridáme 3 pudingové prášky zamiešané s kypriacim práškom a všetko dobre vymiešame. Nakoniec ručne pridáme bielky. Takto pripravené cesto vylejeme do tortovej formy s rozmermi 26cm a dáme piecť 20 minút na 170°. Potom rúru stíšime na 150° a pečieme ešte ďalších 15-20 minút.
Postup zopakujeme aj pri ďalších 2 príchutiach.
Vychladnuté torty prekrojíme na polovicu (spolu teda 6 plátov piškóty) a naplníme.
Plnka z mascarpone:
Mascarpone spolu s cukrom(cca 1PL) a so smotanovou šľahačkou vyšľaháme, pridáme nasekanú čokoládu na kúsky a zľahka ju zamiešame do plnky.
Tortu som plnila v takomto poradí:
Na korpus rovnomerne natrieme trochu plnky, poukladáme nakrájané jahody, prikryjeme druhým plátom, ktorý natrieme višňovým džemom, navrstvíme plnku, opäť zakryjeme korpusom a postup opakujeme. V jednotlivých vrstvách, kde som poukladala jahody,som už džem nedávala, ale pokiaľ máme menej plátov torty, môžeme dať ovocie všade, alebo aj džem, prípadne ho úplne vynechať...
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára