20. júna 2015

Narodeninová torta bez múky


Múka nahradená pudingom

flourless birthday cake 



Tortový korpus sa dá pripraviť aj bez múky, stačí ak máte doma puding, v podstate akejkoľvek príchute a ak sú rôznej farby a príchute o to lepšie. Túto narodeninovú tortu som upiekla z 3 rôznych príchutí- malinová, čokoládová a vanilková. Plnka stracciatella z mascarpone a šľahačka+ jahody. Ozdobená čerstvým ovocím. Torta bola dosť veľká,vysoká, robená na priemer 26cm, takže kto chce menšiu, určite stačí aj polovičná dávka.


Ingrediencie:
  • 3 čokoládové pudingy
  • 3 vanilkové pudingy
  • 3 jahodové/malinové pudingy
Na korpus jednej príchute budeme potrebovať:
  • 4 vajíčka
  • 5 PL práškového cukru
  • 4 PL oleja
  • 2 PL vody(pri čokoládovom, 1PL pri ostatných)
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
na plnku:
  • 500g mascarpone
  • 500 ml šľahačkovej smotany
  • cukor podľa chuti
  • 100g horkej čokolády do stracciatella plnky
  • kyslejší džem napr. višňový
  • jahody cca 300g do torty + ovocie na ozdobu

Všetky 3 korpusy sa piekli zvlášť a rozkrojili sa na polovicu.





Postup:

Na cesto si oddelíme bielka od žĺtkov. Žĺtka s cukrom vyšľaháme do penista. Pridáme 4 lyžice oleja a vodu. Potom pridáme 3 pudingové prášky zamiešané s kypriacim práškom a všetko dobre vymiešame. Nakoniec ručne pridáme bielky. Takto pripravené cesto vylejeme do tortovej formy s rozmermi 26cm a dáme piecť 20 minút na 170°. Potom rúru stíšime na 150° a pečieme ešte ďalších 15-20 minút.
Postup zopakujeme aj pri ďalších 2 príchutiach.
Vychladnuté torty prekrojíme na polovicu (spolu teda 6 plátov piškóty) a naplníme.
Plnka z mascarpone:
Mascarpone spolu s cukrom(cca 1PL) a so smotanovou šľahačkou vyšľaháme, pridáme nasekanú čokoládu na kúsky a zľahka ju zamiešame do plnky.
Tortu som plnila v takomto poradí:
Na korpus rovnomerne natrieme trochu plnky, poukladáme nakrájané jahody, prikryjeme druhým plátom, ktorý natrieme višňovým džemom, navrstvíme plnku, opäť zakryjeme korpusom a postup opakujeme. V jednotlivých vrstvách, kde som poukladala jahody,som už džem nedávala, ale pokiaľ máme menej plátov torty, môžeme dať ovocie všade, alebo aj džem, prípadne ho úplne vynechať...



Dobrú chuť!

Zdroj inšpirácie na korpus:http://varecha.pravda.sk/recepty

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára