11. marca 2015

Nugátová torta

Torta alla gianduja


Už dlhšiu dobu som mala odloženú nutellu a chystala som sa z nej niečo dobré upiecť. Taliani ju veľmi radi používajú do rôznych dezertov a tak som opäť hľadala v talianskych receptoch.
Jedinou chybičkou tohto dezertu je malá veľkosť, zmizol takmer okamžite :)
Na jednu tortu v priemere 23 cm budete potrebovať nižšie uvedené prísady.

Ingrediencie:

Cesto:
  • 110g hladkej múky
  • 50g masla
  • 50g práškového cukru
  • 1/3 kypriaceho prášku
  • 10g kakaa
  • 2 veľké žĺtky
  • štipka soli
  • kvapka olivového oleja
Plnka:
  • 150g nutelly
  • 50g horkej čokolády na varenie
  • 100ml šľahačkovej smotany
  • 100ml mlieka
  • 1 vajíčko

Postup:

Zo všetkých uvedených surovín vypracujeme cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme v chladničke pol hodinu odležať. Menšiu okrúhlu formu vymastíme maslom a rozvalkané 2/3 cesta uložíme na dno formy. Cesto sa dá vyložiť do formy aj bez vaľkania. Zvyškom cesta vyložíme boky formy.
Vo vodnom kúpeli úplne rozpustíme čokoládu, nutellu, šľahačkovú smotanu a mlieko. Po vychladnutí vmiešame 1 celé vajíčko a vylejeme do formy na cesto. Pečieme na 175°C približne 20 min. Po upečení necháme vyhladnúť a môžeme podávame.



Dobrú chuť!


Zdroj: http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Torta-alla-gianduja

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára