Torta alla gianduja
Už dlhšiu dobu som mala odloženú nutellu a chystala som sa z nej niečo dobré upiecť. Taliani ju veľmi radi používajú do rôznych dezertov a tak som opäť hľadala v talianskych receptoch.
Jedinou chybičkou tohto dezertu je malá veľkosť, zmizol takmer okamžite :)
Jedinou chybičkou tohto dezertu je malá veľkosť, zmizol takmer okamžite :)
Na jednu tortu v priemere 23 cm budete potrebovať nižšie uvedené prísady.
Ingrediencie:
Cesto:
- 110g hladkej múky
- 50g masla
- 50g práškového cukru
- 1/3 kypriaceho prášku
- 10g kakaa
- 2 veľké žĺtky
- štipka soli
- kvapka olivového oleja
Plnka:
Postup:
Zo všetkých uvedených surovín vypracujeme cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme v chladničke pol hodinu odležať. Menšiu okrúhlu formu vymastíme maslom a rozvalkané 2/3 cesta uložíme na dno formy. Cesto sa dá vyložiť do formy aj bez vaľkania. Zvyškom cesta vyložíme boky formy.
Vo vodnom kúpeli úplne rozpustíme čokoládu, nutellu, šľahačkovú smotanu a mlieko. Po vychladnutí vmiešame 1 celé vajíčko a vylejeme do formy na cesto. Pečieme na 175°C približne 20 min. Po upečení necháme vyhladnúť a môžeme podávame.
Dobrú chuť!
Zdroj: http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Torta-alla-gianduja
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára