6. marca 2016

Torta s čoko ganache




Tento príspevok bude bez receptu resp. čiastočne. Jedná sa o tortičku, ktorá bola plnená s dvomi rôznymi krémami, ale čo je najdôležitejšie, bola ,,potiahnutá,, čokoládovou ganache, s ktorou sa výborne pracuje a skvelo vyzerá aj chutí. Pre tých, ktorí milujú čokoládu, je ganache ako stvorená a dá sa s ňou vykúzliť rovnaký, ak nie krajší povrch ako s marcipánom a splní ten istý účel. Kytička kvetov je z cukrovej hmoty.


Tortička bola na želanie plnená dvomi plnkami- tvarohovou s ovocím a parížskym krémom.
Recept na oba krémy je jednoduchý a kedže v tejto podobe ich na blogu ešte nemám, pripájam ich teraz.



Ingrediencie na na parížsky krém, v tomto prípade parížska šľahačka:
  • kvalitná čokoláda (ideálne 70%)
  • šľahačková smotana
Postup: Smotanu na šľahanie aj čokoládu za stáleho miešania uvaríme dohusta. Necháme dobre vychladnúť a potom vyšľaháme na hladkú hmotu. Pomer čokolády  a smotany, buď rovnaký, alebo môže byť o niečo viac šľahačky, napr. 300ml šľahačky a 100g čokolády.



Ingrediencie na tvarohovú plnku:
  • tvaroh
  • šľahačková smotana
  • cukor podľa chuti
Postup: Smotanu vyšľaháme spolu s tvarohom a cukrom do hladkého krému. Môžeme pridať aj vanilku. Dáme stuhnúť do chladničky.






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára