Tortička bola na želanie plnená dvomi plnkami- tvarohovou s ovocím a parížskym krémom.
Recept na oba krémy je jednoduchý a kedže v tejto podobe ich na blogu ešte nemám, pripájam ich teraz.
Ingrediencie na na parížsky krém, v tomto prípade parížska šľahačka:
- kvalitná čokoláda (ideálne 70%)
- šľahačková smotana
Postup: Smotanu na šľahanie aj čokoládu za stáleho miešania uvaríme dohusta. Necháme dobre vychladnúť a potom vyšľaháme na hladkú hmotu. Pomer čokolády a smotany, buď rovnaký, alebo môže byť o niečo viac šľahačky, napr. 300ml šľahačky a 100g čokolády.
Ingrediencie na tvarohovú plnku:
Ingrediencie na tvarohovú plnku:
- tvaroh
- šľahačková smotana
- cukor podľa chuti
Postup: Smotanu vyšľaháme spolu s tvarohom a cukrom do hladkého krému. Môžeme pridať aj vanilku. Dáme stuhnúť do chladničky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára