16. marca 2016

Nahá čokoládová tortička




Nahé, čiže nepotiahnuté torty marcipánom alebo čímkoľvek iným...sa stávajú čoraz  populárnejšími a podľa mňa sú ideálne na domáce pečenie. Môžete si ich ozdobiť iba ovocím, poprášiť jemne cukrom, či pofŕkať čokoládou a určite budú krásne. Vôbec sa netreba báť piecť torty a experimentovať. Ja som tentokrát upiekla overenú klasiku kakaovú s čokoládovým krémom, banánmi a čučoriedkami.Je rýchlo hotová a  pri takomto pečení môžu pomáhať aj deti a samozrejme aj ochutnávať. Napríklad im nechať ozdobiť tortu podľa vlastnej fantázie. U nás sa po nej len tak zaprášilo.

Ingrediencie na tortu:
  • 5 vajec
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 5 lyžíc polohrubej múky
  • 2,5 lyžice horúcej vody
  • 2,5 lyžice oleja
  • 2 lyžice kakaa
Ingrediencie na parížsku plnku:
  • 200g čokolády
  • 200 ml šľahačkovej smotany
+ 2 banány, čučoriedky..alebo iné ovocie podľa chuti



Postup:

Žĺtka s cukrom vymiešame do penista. Koľko vajíčok toľko polievkových lyžíc cukru. Keď máme vajíčka vyšľahané, pridávame postupne horúcu vodu, olej, a múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Voda a olej 1/2 množstvo ako vajíčok, takže ak máme 5 vajíčok dáme 2,5 lyžice vody a 2,5 lyžice oleja. Nakoniec pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a to tak že 1/3 zašľaháme mixérom a zvyšok ručne. Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom a pečieme na 170° cca 35-40 min.
Vychladnutý korpus prekrojíme na 3 časti a každý plát natrieme plnkou. Do plnky poukladáme nakrájané banány a čučoriedky alebo iné ovocie podľa chuti. Plnkou natrieme aj vrch torty a ozdobíme zvyšným ovocím.
Plnka:smotanu na šľahanie aj čokoládu za stáleho miešania uvaríme dohusta. Necháme dobre vychladnúť a potom vyšľaháme na hladkú hmotu.


Dobrú chuť!!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára