Ako prvý tohto ročný recept som sa rozhodla zaradiť tieto sladko-slané muffinky plnené sladkými hruškami a syrom niva.Lahodná a vyvážená kombinácia chutí, ktorú možno nepoznajú všetci a preto ju treba vyskúšať. Ja som si ju zamilovala. Výborne sa dopĺňa s chuťou chrumkavých orieškov navrchu.
Ingrediencie:
- 2 veľké alebo 3 malé vajcia
- 1 šálka špaldovej múky
- 1 šálka hladkej múky
- 3/4 šálky syra niva
- 1 hrnček mlieka
- 6 lyžíc oleja alebo roztopeného masla
- 1 lyžica kypriaceho prášku
- soľ, korenie
- 400g hrušiek (môžu byť aj konzervované)
- orechy ma posyspanie
Postup:
Vymastíme dva plechy na 12 muffinov (alebo 2x24 na mini muffiny) alebo jamky vystelieme papierovými košíčkami. Hrušky pokrájame na malé kúsky. Do veľkej misy preosejeme múku, kypriaci prášok, korenie a soľ. Vmiešame nivu a hrušky.
V miske zľahka vyšľaháme vajcia, vmiešame mlieko a olej. V strede suchých surovín spravíme jamku a vlejeme tekuté suroviny. Opatrne premiešame, aby sa suroviny spojili, ale cesto zbytočne nemiešame.
Cesto naložíme do pripravených jamôk. Vrch muffinov posypeme kúskami orechov. Pečieme v rúre 20 minút, kým nie sú muffiny nadýchané, zlatisté a na dotyk pevné.
Muffiny necháme 5 minút chladnúť vo forme a podávame teplé.
Vymastíme dva plechy na 12 muffinov (alebo 2x24 na mini muffiny) alebo jamky vystelieme papierovými košíčkami. Hrušky pokrájame na malé kúsky. Do veľkej misy preosejeme múku, kypriaci prášok, korenie a soľ. Vmiešame nivu a hrušky.
V miske zľahka vyšľaháme vajcia, vmiešame mlieko a olej. V strede suchých surovín spravíme jamku a vlejeme tekuté suroviny. Opatrne premiešame, aby sa suroviny spojili, ale cesto zbytočne nemiešame.
Cesto naložíme do pripravených jamôk. Vrch muffinov posypeme kúskami orechov. Pečieme v rúre 20 minút, kým nie sú muffiny nadýchané, zlatisté a na dotyk pevné.
Muffiny necháme 5 minút chladnúť vo forme a podávame teplé.
Dobrú chuť!!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára