16. februára 2016

Hruškovo-nivové muffiny




Ako prvý tohto ročný recept som sa rozhodla zaradiť tieto sladko-slané muffinky plnené sladkými hruškami a syrom niva.Lahodná a vyvážená kombinácia chutí, ktorú možno nepoznajú všetci a preto ju treba vyskúšať. Ja som si ju zamilovala. Výborne sa dopĺňa s chuťou chrumkavých orieškov navrchu.

Ingrediencie:
  • 2 veľké alebo 3 malé vajcia
  • 1 šálka špaldovej múky
  • 1 šálka hladkej múky
  • 3/4 šálky syra niva
  • 1 hrnček mlieka
  • 6 lyžíc oleja alebo roztopeného masla
  • 1 lyžica kypriaceho prášku
  • soľ, korenie
  • 400g hrušiek (môžu byť aj konzervované)
  • orechy ma posyspanie


Postup:
Vymastíme dva plechy na 12 muffinov (alebo  2x24 na mini muffiny) alebo jamky vystelieme papierovými košíčkami. Hrušky pokrájame na malé kúsky. Do veľkej misy preosejeme múku, kypriaci prášok, korenie a soľ. Vmiešame nivu a hrušky.

V miske zľahka vyšľaháme vajcia, vmiešame mlieko a olej. V strede suchých surovín spravíme jamku a vlejeme tekuté suroviny. Opatrne premiešame, aby sa suroviny spojili, ale cesto zbytočne nemiešame.

Cesto naložíme do pripravených jamôk. Vrch muffinov posypeme kúskami orechov. Pečieme v rúre 20 minút, kým nie sú muffiny nadýchané, zlatisté a na dotyk pevné.

Muffiny necháme 5 minút chladnúť vo forme a podávame teplé.


Dobrú chuť!!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára