25. decembra 2015

Orieškové koláčiky


Baci di Alassio
Orieškové koláčiky v taliansku známe pod menom Baci di Alassio plnené parížskym krémom. Malé chutné koláčiky, ktoré sú rýchlo hotové a určite aj rýchlo zjedené :) Výborne sa hodia aj na Vianočný stôl, pokiaľ máte radi lieskové oriešky tak ako aj ja.

Ingrediencie:
  • 250g mletých lieskových orieškov
  • 3-4PL medu
  • 2PL práškového cukru
  • 3 bielka
  • 30g kakaa
na parížsky krém: 
  • 120g čokolády
  • 80ml smotany


Postup:

Oriešky dáme opiecť na 5 minút do rúry vyhriatej na 180°C, necháme ich vychladnúť a potom ich rozmixujeme na jemno spolu s kakaom a cukrom. Bielky vyšľaháme do tuhého snehu a potom ich opatrne zamiešame k orechovej zmesi. Nakoniec pridáme med a všetko spolu zamiešame. Na plech vystlaný papierom vytvarujeme malé kôpky z cesta a dáme piecť pri 200° na 12 minút.
Na plnku si dáme roztopiť čokoládu spolu so šľahačkou nad vodným kúpeľom, a keď sa čokoláda úplne roztopí, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Následne vyšľaháme do tuhého krému. Vychladnuté koláčiky spájame s trochou krému (môžeme použiť na plnku cukrárske vrecko) a môžeme podávať.


Dobrú chuť!!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára