Baci di Alassio |
Ingrediencie:
- 250g mletých lieskových orieškov
- 3-4PL medu
- 2PL práškového cukru
- 3 bielka
- 30g kakaa
na parížsky krém:
- 120g čokolády
- 80ml smotany
Postup:
Oriešky dáme opiecť na 5 minút do rúry vyhriatej na 180°C, necháme ich vychladnúť a potom ich rozmixujeme na jemno spolu s kakaom a cukrom. Bielky vyšľaháme do tuhého snehu a potom ich opatrne zamiešame k orechovej zmesi. Nakoniec pridáme med a všetko spolu zamiešame. Na plech vystlaný papierom vytvarujeme malé kôpky z cesta a dáme piecť pri 200° na 12 minút.
Na plnku si dáme roztopiť čokoládu spolu so šľahačkou nad vodným kúpeľom, a keď sa čokoláda úplne roztopí, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Následne vyšľaháme do tuhého krému. Vychladnuté koláčiky spájame s trochou krému (môžeme použiť na plnku cukrárske vrecko) a môžeme podávať.
Na plnku si dáme roztopiť čokoládu spolu so šľahačkou nad vodným kúpeľom, a keď sa čokoláda úplne roztopí, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Následne vyšľaháme do tuhého krému. Vychladnuté koláčiky spájame s trochou krému (môžeme použiť na plnku cukrárske vrecko) a môžeme podávať.
Dobrú chuť!!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára