28. októbra 2015

Banánovo-kokosový cheesecake




Neexistuje snáď chutnejší dezert ako cheesecake, ktorý sa dá pripraviť na 100 spôsobov. Je jednoduchý na prípravu, rýchlo hotový a k tomu ešte výborná kombinácia banánu a kokosu..spojenie po ktorom si budete oblizovať všetky prsty.

Ingrediencie:

  • 200g sušienok
  • 100g masla
  • 250g tvarohu/ricotty/philadelphie
  • 250g mascarpone
  • 2 veľké alebo 3 malé banány
  • 2 vajcia
  • 3PL cukru
  • 1 vanilkový cukor 
  • 4PL kokosu


Postup:
Vymastíme si tortovú formu, dno môžeme vystlať aj papierom na pečenie. Sušienky si rozmixujeme alebo rozdrvíme v mikroténovom sáčku. Zmäknuté maslo pokrájame na menšie kúsky a spolu s rozdrvenými sušienkami ručne vypracujeme cesto. Zmes vysypeme do formy a rukou utlačíme na dno. Sušienkový základ utlačíme aj po bokoch torty.
Tvaroh a mascarpone metličkou alebo mixérom na malých otáčkach zmiešame s celými vajíčkami, cukrom aj vanilkovým. Banány si popučíme vidličkou alebo rozmixujeme a pridáme ich k tvarohovej hmote. Nakoniec pridáme postrúhaný kokos a zamiešame.Plnku nalejeme na sušienkový základ a dáme piecť na 160° približne 50-60 min. Po hodine pečenia, rúru vypneme a cheesecake necháme ešte aspoň polhodinu zavretý v rúre. Nakoniec ho vyberieme, necháme volne vychladnúť a odložíme do chladničky najlepšie na celú noc.




Dobrú chuť!!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára