Neexistuje snáď chutnejší dezert ako cheesecake, ktorý sa dá pripraviť na 100 spôsobov. Je jednoduchý na prípravu, rýchlo hotový a k tomu ešte výborná kombinácia banánu a kokosu..spojenie po ktorom si budete oblizovať všetky prsty.
Ingrediencie:
- 200g sušienok
- 100g masla
- 250g tvarohu/ricotty/philadelphie
- 250g mascarpone
- 2 veľké alebo 3 malé banány
- 2 vajcia
- 3PL cukru
- 1 vanilkový cukor
- 4PL kokosu
Vymastíme si tortovú formu, dno môžeme vystlať aj papierom na pečenie. Sušienky si rozmixujeme alebo rozdrvíme v mikroténovom sáčku. Zmäknuté maslo pokrájame na menšie kúsky a spolu s rozdrvenými sušienkami ručne vypracujeme cesto. Zmes vysypeme do formy a rukou utlačíme na dno. Sušienkový základ utlačíme aj po bokoch torty.
Tvaroh a mascarpone metličkou alebo mixérom na malých otáčkach zmiešame s celými vajíčkami, cukrom aj vanilkovým. Banány si popučíme vidličkou alebo rozmixujeme a pridáme ich k tvarohovej hmote. Nakoniec pridáme postrúhaný kokos a zamiešame.Plnku nalejeme na sušienkový základ a dáme piecť na 160° približne 50-60 min. Po hodine pečenia, rúru vypneme a cheesecake necháme ešte aspoň polhodinu zavretý v rúre. Nakoniec ho vyberieme, necháme volne vychladnúť a odložíme do chladničky najlepšie na celú noc.
Tvaroh a mascarpone metličkou alebo mixérom na malých otáčkach zmiešame s celými vajíčkami, cukrom aj vanilkovým. Banány si popučíme vidličkou alebo rozmixujeme a pridáme ich k tvarohovej hmote. Nakoniec pridáme postrúhaný kokos a zamiešame.Plnku nalejeme na sušienkový základ a dáme piecť na 160° približne 50-60 min. Po hodine pečenia, rúru vypneme a cheesecake necháme ešte aspoň polhodinu zavretý v rúre. Nakoniec ho vyberieme, necháme volne vychladnúť a odložíme do chladničky najlepšie na celú noc.
Dobrú chuť!!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára