Slaná štrúdľa plnená mletým mäsom, jablkami a parmezánom je zaujímavou kombináciou. Tento recept som objavila v jednej talianskej knihe a musím povedať, že jablká sa skvelo hodia k mäsu, dodajú mu šťavnatosť a k tomu ešte chrumkavé mandle a slané prosciutto.
Ingrediencie:
na cesto-
- 250g hladkej múky
- 1 vajíčko
- 50 masla
- mlieko (0,5dcl-1dcl)
- soľ
na plnku-
Z múky, soli, vajíčka a roztopeného masla vypracujeme cesto.Ak treba prilejeme trochu mlieka. Prikryjeme ho a necháme oddychovať v teple pol hodinu. Medzitým si pripravíme plnku. Cibuľu nakrájame na malé kúsky, zamiešame ju k mäsu. Jablká ošúpeme a nakrájame na malé kúsky, mandle posekáme a oboje pridáme k mäsu. Nakoniec pridáme aj vajíčko, víno a 100g postrúhaného parmezánu. Ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Cesto rozvaľkáme na tenko do tvaru obdĺžnika. Poukladáme na neho plátky prosciutta alebo slaninky, posypeme rovnomerne zvyšným parmezánom a na vrch rozložíme plnku. Cesto zrolujeme ako štrúdľu a preložíme do vymastenej formy/plechu. Povrch štrúdli potrieme roztopeným maslom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180° približne na hodinku, pokiaľ nebude štrúdľa zlatistá. Servírujeme teplú.- 250g mletého mäsa
- 150g prosciutto/slaninky
- 1 menšia cibuľa
- 1 vajíčko
- 150 strúhaného parmezánu
- pol pohárika vína alebo brandy
- muškátový oriešok
- soľ,korenie
- 2 jablká
- 50g posekaných mandlí/píniových orieškov
Dobrú chuť!!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára