26. októbra 2015

Mäsová štrúdľa


Slaná štrúdľa plnená mletým mäsom, jablkami a parmezánom je zaujímavou kombináciou. Tento recept som objavila v jednej talianskej knihe a musím povedať, že jablká sa skvelo hodia k mäsu, dodajú mu šťavnatosť a k tomu ešte chrumkavé mandle a slané prosciutto.

Ingrediencie:
na cesto-
  • 250g hladkej múky
  • 1 vajíčko
  • 50 masla
  • mlieko (0,5dcl-1dcl)
  • soľ
na plnku-
  • 250g mletého mäsa
  • 150g prosciutto/slaninky
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 vajíčko
  • 150 strúhaného parmezánu
  • pol pohárika vína alebo brandy
  • muškátový oriešok
  • soľ,korenie
  • 2 jablká
  • 50g posekaných mandlí/píniových orieškov



Postup:
Z múky, soli, vajíčka a roztopeného masla vypracujeme cesto.Ak treba prilejeme trochu mlieka. Prikryjeme ho a necháme oddychovať v teple pol hodinu. Medzitým si pripravíme plnku. Cibuľu nakrájame na malé kúsky, zamiešame ju k mäsu. Jablká ošúpeme a nakrájame na malé kúsky, mandle posekáme a oboje pridáme k mäsu. Nakoniec pridáme aj vajíčko, víno a 100g postrúhaného parmezánu. Ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Cesto rozvaľkáme na tenko do tvaru obdĺžnika. Poukladáme na neho plátky prosciutta alebo slaninky, posypeme rovnomerne zvyšným parmezánom a na vrch rozložíme plnku. Cesto zrolujeme ako štrúdľu a preložíme do vymastenej formy/plechu. Povrch štrúdli potrieme roztopeným maslom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180° približne na hodinku, pokiaľ nebude štrúdľa zlatistá. Servírujeme teplú.

Dobrú chuť!!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára