4. septembra 2015

Kakaová roláda s tureckým medom

Rotolo al cacao con panna e torrone

Veľmi chutná a jemná roláda plnená so šľahačkou, kúskami tureckého medu a čokolády. Možno na prvý pohľad neobvyklá prísada turecký med, ktorý sa však výborne dopĺňa s kakaovou roládou a šľahačkou. Mňam :)

Ingrediencie:
- na piškótové cesto:
  • 5 vajíčok
  • 2 kopcovité lyžice kakaa
  • 150g práškového cukru
  • hladkú múku dovážiť ku kakau do 150g (cca 4 kopcovité lyžice)
  • 1 lyžica oleja na plech
- na plnku:
  • 250ml šľahačkovej smotany
  • 80g tureckého medu
  • 50g horkej čokolády

Postup:
Bielka vyšľaháme na tuhý sneh. Postupne do neho zašľaháme po jednom žĺtka. Nakoniec pridáme postupne preosiaty cukor,múku a kakao. Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý potrieme olejom a cesto naň rovnomerne rozotrieme. Plechom niekoľko krát buchneme o pracovnú dosku, aby bublinky v ceste popraskali. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180° približne 10-15 minút. Horúcu roládu spolu s papierom na pečenie zrolujeme, zabalíme do vlhkej utierky a necháme vychladnúť.

Na plnku si vyšľaháme šľahačkovú smotanu a zamiešame do nej nasekanú horkú čokoládu a rozmrvený turecký med.Dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky.

Vychladnutú roládu opatrne rozrolujeme a papier na pečenie stiahneme. Roládu môžeme pokvapkať rumom alebo iných chutným likérom. Rovnomerne natrieme celú plnku na roládu a zrolujeme naspäť do rolády. Vrch môžeme poliať čokoládou alebo posypať práškovým cukrom.







Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára