Rotolo al cacao con panna e torrone |
Ingrediencie:
- na piškótové cesto:
- 5 vajíčok
- 2 kopcovité lyžice kakaa
- 150g práškového cukru
- hladkú múku dovážiť ku kakau do 150g (cca 4 kopcovité lyžice)
- 1 lyžica oleja na plech
- na plnku:
- 250ml šľahačkovej smotany
- 80g tureckého medu
- 50g horkej čokolády
Postup:
Bielka vyšľaháme na tuhý sneh. Postupne do neho zašľaháme po jednom žĺtka. Nakoniec pridáme postupne preosiaty cukor,múku a kakao. Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý potrieme olejom a cesto naň rovnomerne rozotrieme. Plechom niekoľko krát buchneme o pracovnú dosku, aby bublinky v ceste popraskali. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180° približne 10-15 minút. Horúcu roládu spolu s papierom na pečenie zrolujeme, zabalíme do vlhkej utierky a necháme vychladnúť.
Na plnku si vyšľaháme šľahačkovú smotanu a zamiešame do nej nasekanú horkú čokoládu a rozmrvený turecký med.Dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky.
Vychladnutú roládu opatrne rozrolujeme a papier na pečenie stiahneme. Roládu môžeme pokvapkať rumom alebo iných chutným likérom. Rovnomerne natrieme celú plnku na roládu a zrolujeme naspäť do rolády. Vrch môžeme poliať čokoládou alebo posypať práškovým cukrom.
Bielka vyšľaháme na tuhý sneh. Postupne do neho zašľaháme po jednom žĺtka. Nakoniec pridáme postupne preosiaty cukor,múku a kakao. Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý potrieme olejom a cesto naň rovnomerne rozotrieme. Plechom niekoľko krát buchneme o pracovnú dosku, aby bublinky v ceste popraskali. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180° približne 10-15 minút. Horúcu roládu spolu s papierom na pečenie zrolujeme, zabalíme do vlhkej utierky a necháme vychladnúť.
Na plnku si vyšľaháme šľahačkovú smotanu a zamiešame do nej nasekanú horkú čokoládu a rozmrvený turecký med.Dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky.
Vychladnutú roládu opatrne rozrolujeme a papier na pečenie stiahneme. Roládu môžeme pokvapkať rumom alebo iných chutným likérom. Rovnomerne natrieme celú plnku na roládu a zrolujeme naspäť do rolády. Vrch môžeme poliať čokoládou alebo posypať práškovým cukrom.
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára