Torta alla mousse di fragole |
Ingrediencie:
na cesto-
- 150g masla
- 150 hladkej múky
- 150g práškového cukru
- 100 čokolády na varenie
- 3 vajcia
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 500g jahôd
- 5-6 lyžíc mlieka
na plnku-
- 500g jahôd(mrazených alebo čerstvých)
- 5-6 lyžíc mlieka
- 2dl smotany na šľahanie
- cukor podľa chuti
Postup:
Čokoládu si rozpustíme nad vodnou parou. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Ďalej zašľaháme postupne žĺtka a roztopenú a vychladnutú čokoládu. Ako ďalšie v poradí zamiešame do cesta múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec bielka vyšľahané na sneh. Cesto vylejeme do okrúhlej formy vystlanej papierom a dáme piecť na 180-190° približne 45-50 minút (V pôvodnom recepte sa uvádza až hodina, mne stačilo 45min.)Ja som použila formu s priemerom 22cm ale môže byť aj väčšia. Po vytiahnutí z rúry necháme tortu volne vychladnúť.
Na plnku si očistíme jahody, nakrájame na kúsky, zopár necháme na vrch na dekoráciu. Ostatné jahody rozmixujeme s mliekom do peny. Osladíme podľa chuti. Do vyšľahanej šľahačky pridáme opatrne jahodovú penu, zamiešame a navrstvíme na tortu. Ak sa nám zdá pena málo tuhá, môžeme pridať želatínový stužovač za studena a dať aspoň na hodinu tortu do chladničky. Pokiaľ ju chceme konzumovať hneď, nie je to potrebné :) Vrch torty ozdobíme zvyšnými jahodami.
Dobrú chuť!!
Zdroj inšpirácie: Torte dolci e salate (kniha v it.)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára