kokosová bublanina s marhuľami
Klasickú bublaninu pozná snáď každý, ale s kokosom je ešte chutnejšia a marhule sa s kokosom neskutočne hodia.
Ingrediencie:
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček oleja
- 2 hrnčeky mlieka
- 2 hrnčeky strúhaného kokosu
- 3 vajcia
- 1 hrnček práškového cukru
- 1 kypriaci prášok
- štipka soli
- marhule podľa chuti
Postup:
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom dopenista. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Múku premiešame s práškom do pečiva. Do žĺtkovej masy striedavo zašľaháme mlieko a olej. Po tekutých surovinách pridáme aj sypké, teda múku s práškom do pečiva a kokos. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Navrch poukladáme čerstvé ovocie a upečieme pri 180° približne 45-50 minút. Hotovú bublaninu posypeme práškovým cukrom.
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom dopenista. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Múku premiešame s práškom do pečiva. Do žĺtkovej masy striedavo zašľaháme mlieko a olej. Po tekutých surovinách pridáme aj sypké, teda múku s práškom do pečiva a kokos. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Navrch poukladáme čerstvé ovocie a upečieme pri 180° približne 45-50 minút. Hotovú bublaninu posypeme práškovým cukrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára