19. júla 2015

Marhuľový koláč/bublanina

kokosová bublanina s marhuľami




Klasickú bublaninu pozná snáď každý, ale s kokosom je ešte chutnejšia a marhule sa s kokosom neskutočne hodia.

Ingrediencie:
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček oleja
  • 2 hrnčeky mlieka
  • 2 hrnčeky strúhaného kokosu
  • 3 vajcia
  • 1 hrnček práškového cukru
  • 1 kypriaci prášok
  • štipka soli
  • marhule podľa chuti 


Postup:
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom dopenista. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Múku premiešame s práškom do pečiva. Do žĺtkovej masy striedavo zašľaháme mlieko a olej. Po tekutých surovinách pridáme aj sypké, teda múku s práškom do pečiva a kokos. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Navrch poukladáme čerstvé ovocie a upečieme pri 180° približne 45-50 minút. Hotovú bublaninu posypeme práškovým cukrom.




Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára