22. mája 2015

Zapekané celozrnné palacinky



Palacinky vhodné na raňajky, obed,alebo aj ako dezert. Ja osobne nemám veľmi rada sladké ako hlavné jedlo ale toto je výnimka, toto môžem :) Tieto zapečené palacinky sú sýte a určite vhodné aj na obed. Palacinky zvyknem robievať zo špaldovej múky alebo kombinujem viacero múk a ovsené vločky.

Ingrediencie:

na palacinky:
  • 2,5 šálky celozrnnej múky ( ja som použila teraz 2 šálky špaldovej, 1/2 ražnej múky)
  • 2,5 šálky mlieka
  • 2 vajcia
  • 1 lyžica trstinového cukru (nemusí byť vôbec)
  • pár kvapiek vanilkovej esencie alebo 1 balíček vanilkového cukru
  • štipka soli
  • 1 PL prášku do pečiva
  • 3 PL oleja
na plnku:
  • 400g tvarohu
  • 1 vajíčko
  • 1 lyžica cukru
  • postrúhaná kôra z jedného citróna
  • hrozienka (nemusia byť)

na zálievku:
  • 3dcl mlieka alebo smotany (ale môže byť aj viac)
  • 1 vajíčko
  • 1PL cukru
na dekoráciu:
  • horúca omáčka z ríbezlí(alebo iné lesné ovocie), mandľové lupienky


Postup:

Zo všetkých ingrediencií na palacinky si urobíme cesto a necháme ho pár minút postáť. Na horúcej panvici potom upečieme palacinky.
Na plnku si zmiešame tvaroh s vajíčkom, cukrom, postrúhanou kôrou z citróna a môžeme pridať aj hrozienka. Každú palacinku naplníme tvarohovou plnkou, zrolujeme a poukladáme do pekáča.
Na zálievku si rozmiešame vajíčko v mlieku a môžeme pridať aj troška cukru. Zmes vylejeme na palacinky a dáme zapiecť do rúry na 180° približne 15 minút. Môžeme posypať aj lupienkami mandlí.
Ešte teplé podávame s omáčkou z lesného ovocia alebo len tak pocukrované.





  Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára