25. mája 2020

Brownie s bielou čokoládou čiže blondies

Bezlepkové blondies s bielou čokoládou a malinami


Brownies koláčiky poznajú už asi všetci, ale blondies také známe nie sú. Tak dovoľte aby som vám predstavila tieto blondínky. Ako názov napovedá sú z bielej čokolády a ja som ich tentokrát spravila bezlepkové, no vy si pokojne upečte s múkou. Robila som naraz biele,  aj z tmavej 70% čokolády.  Recept je veľmi jednoduchý a rýchly.

Ingrediencie: 
  • 4 vajíčka
  • 200g bielej čokolády
  • 150g krupicového cukru
  • 100g masla
  • 3 lyžice kukuričného škrobu (môžeme nahradiť bezlepkovou múkou)
  • štipka soli
  • mrazené alebo čerstvé maliny (100-150g podľa chuti, môže byť aj iné ovocie alebo úplne bez)
Postup:


Vo vodnom kúpeli roztopíme maslo. Keď sa maslo rozpustí, pridáme cukor, zamiešame a pridáme aj čokoloádu a štipku soli. Keď sa čokoláda rozpustí, zoberieme misu z vodného kúpeľa a necháme chvíľu vychladnúť za občasného miešania. Potom postupne pridáme po jednom vajíčka, ktoré do cesta zašľaháme  metličkou (alebo môžeme použiť el. mixér na nízkych otáčkach). Nakoniec zamiešame do cesta preosiaty kukuričný škrob. 
Pripravíme si plech o veľkosti 20x 20cm a vystelieme ho papierom na pečenie. Rúru predhrejte na 170°C. 
Cesto vylejeme na plech, na vrch poukladáme maliny a pečieme približne 25 minút. Koláčik je hotový, akonáhle prestane byť stred cesta tekutý. Po vybratí z rúry ho necháme vychladnúť vo forme a môžeme podávať. 




Dobrú chuť !!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára