26. februára 2015

Torta Caprese




Čokoládovo-mandľová torta bez múky




Možno viacerí poznáte, možno nie, výbornú taliansku tortu caprese. Vraví sa, že vznikla ako omyl kuchára, ktorý do nej zabudol dať múku. Ja som ju robila prvýkrát ale určite nie posledný. Zmizla takmer okamžite ešte teplá.
Príprava je pomerne rýchla a aj keď sa na prvý pohľad môže zdať trochu obyčajná, verte že čokoládová chuť torty Vás prekvapí.


Ingrediencie:
  • 250g zomletých mandlí
  • 200g horkej čokolády
  • 200g masla
  • 150g kryštálového cukru (200g kto má rád sladšie)
  • 6 vajíčok
  • štipka soli



Postup:

Polámanú čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Maslo s cukrom vyšlaháme do penista. Do zmesi postupne zašľaháme všetky žĺtky,zomleté mandle,roztopenú čokoládu a štipku soli. Z bielkov vyšlaháme sneh,ktorý jemne zamiešame do cesta ale len ručne. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej formy. Pečieme približne 50-55 minút pri 180°C.
Torta sa podáva najčastejšie len pocukrovaná alebo so šľahačkou či zmrzlinou. Mňam.



Dobrú chuť !

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára